En trebarnsmammas vardag

bloggen om mitt liv här och nu – www.trebarnsmamman.se

En trebarnsmammas vardag header image 2

Semester…

7 Mar 2012 · 3 kommentarer

…med maken betyder att tid spenderas på att finna nya favoritparfymer. Så även denna resan. Även om det inte är som i gamla tider när maken och jag strövade i lugn och ro och luktade länge och väl. Jag måste väll också erkänna att jag blev inspirerad av boken jag läste, Heaven Scent .

Men det var som sagt var innan barnen. Nu fick vi dela på oss, han tog barnen jag luktade på parfymer. Valde några favoriter, barnen fick lukta

-Bläääääääää, så luktar inte du!

Jag luktade en stund till. Funderar, tänker…låter parfymen sitta på ett par timmar så basnoterna kommer fram. Några fökastas genast några växer med tiden.

Dagen efter gick jag tillbaka, prövade några nya…och testade favoriterna igen

-Bläääääääääää sa barnen när de fick provlukta

Den enda doften som fick godkänt var den parfym jag använder dagligen

-Den luktar mamma!

Tredje dagen slog jag till och köpte tre parfymer.

Versace Bright Crystal, Carolina Herrera CH och favoriten sedan ett par år tillbaka Carolina Herrera 212 Sexy. Så två nya och en som luktar mamma. Kan ju liksom inte chockera barnen – de kanske får traumatiska barndomsminnen av mamman som bytte parfym!

Visade förresten stora J vilken som var min mammas favoritparfym när jag var barn. Stora J luktade länge och väl. Ja, så hon…det där luktar mormors saker, de där sakerna som hon inte använt på evigheter. Och så är det nog, mamma använder inte längre parfymen, men det är en tydlig doft av den kvinna hon var för 20-30 år sedan. Undra vad hon använder nu?

Kom förresten på att jag läste ytterligare en bok under resan; Pilotens hustru av Anita Shevre. Som handlar om en kvinna vars man arbetar som pilot, och hur livet artar sig när han omkommer i en flygolycka. Den lär även ha filmatiserats. Bra är den i alla fall, även om man kanske inte skall läsa den ombord på ett flygplan om man har den minsta antydan av flygskräck. Kom på mig med att nästan gömma boken ombord på planet hem ;)

Tags: Böcker · Mitt mammaliv · Shopping

3 kommentarer än så länge

 • 1 På tal om parfymer… 8 Mar 2012, 07:03:51

  [...] Semester… [...]

 • 2 Lotta Lkpg 13 Mar 2012, 19:03:30

  Vad kul att du gillar Carrolina Herrera 212 :-)

  Jag har haft den sedan slutet av nittiotalet, fast en annan variant utan ‘sexy’. Under tiden barnen kommit har jag inte använt så mycket parfym och det har hänt att jag testat andra än Carolina H 212 men jag går alltid tillbaka till den. Den är liksom ‘jag’. Nu blev jag lite nyfiken på sexy-varianten :-)

 • 3 Trebarnsmamman 13 Mar 2012, 21:03:05

  Vad kul att vi har lika parfymsmak!
  Jag har haft den “vanliga” 212 även jag sedan slutet av 90-talet. Men för två år sedan bytte jag till sexy eftersom den har en lite rundare doft. Du får gå och snosa i en parfymaffär :)

Lämna en kommentar